Sådan fungerer det

Så nemt kommer du i gang

1. Interessetilkendegivelse

Indsend en interessetilkendegivelse med en kort beskrivelse af den organisation, du ønsker at hjælpe.

2. Vi kontakter dig

Herefter kontakter vi dig for at drøfte, hvordan vi sammen kan hjælpe organisationen.

3. Udvælgelse

VINCI Foundation udvælger de projekter, som vil modtage støtte i 2021, og støtter de medarbejdere, der engagerer sig.

Interessetilkendegivelse

Vigtige datoer

21. Januar

VINCI Foundation starter i Norden, og alle medarbejdere kan indsende en interessetilkendegivelse.

31. Marts

Vi begynder at kontakte dem, der har indsendt en interessetilkendegivelse, for at drøfte, hvordan vi kan støtte projektet.

Juni

Kick-off for alle projekter, som er blevet udvalgt i første omgang. Vi mødes, bliver inspireret og giver hinanden energi til det kommende år.

Organisationer, vi er på udkig efter

VINCI ser generelt på, hvordan en organisation kan forbedre samfundet. I år fokuserer vi på organisationer, som kan hjælpe mennesker i arbejde. Det indebærer langt mere end blot arbejdsformidling. Det omfatter >initiativer, som bidrager med lektiehjælp, selvtillidsskabende indsatser, bstøtte til iværksætteri og meget mere

Er du usikker på, om den organisation, du ønsker at støtte, opfylder kriterierne? Indsend en interessetilkendegivelse, så ser vi sammen på, hvordan VINCI kan støtte dit projekt.

Sådan kan du hjælpe

Der er mange måder at engagere sig på for at hjælpe folk i arbejde. Her er nogle eksempler, du kan bruge som inspiration.

Eksempel 1

Lektiehjælp

Du er IT-tekniker og vil gerne hjælpe lektiehjælpscentre med bedre udstyr. VINCI Foundation kan så give økonomisk støtte til indkøb af nye computere, som du derefter installerer og hjælper eleverne at komme i gang med.

Eksempel 2

Iværksætteri

Orten.io hjælper folk med forskellige baggrunde ind i iværksætteri. Som forretningsudvikler kan du oprette en forelæsningsrække for medlemmerne. VINCI Foundation hjælper med lokaler og udstyr, så oplevelsen bliver så god som muligt.

Eksempel 3

Selvtillidsskabende indsatser

Pink Programming støtter piger og kvinder, der ønsker at komme i gang med programmering. Hvis du kan programmere, kan du engagere dig som frivillig og underviser. VINCI Foundation kan hjælpe med omkostningerne til et programmeringskursus, som medlemmerne kan deltage i i sommerferien.

Eksempel 4

Sproghjælp

Taler du flere sprog, og ønsker du at hjælpe andre med at lære dansk, så de kan få fodfæste på arbejdsmarkedet? Så kan du engagere dig i en organisation, der skaber kontakt mellem ”nydanskere” og ”gammeldanskere”.

Eksempel 5

Mentor

Mange mennesker flytter til Danmark med stor viden inden for forskellige arbejdsområder, men uden mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet. Gennem en integrations- og mentororganisation kan du blive mentor for en person, som har viljen, men har brug for nogle råd på vejen.

Eksempel 6

Noget helt andet

Idéen med VINCI Foundation er, at initiativet skal komme fra medarbejderne i VINCI, så disse eksempler kan bruges som inspiration. Det vigtigste er, at det sker via en frivillig organisation, og at du selv ønsker at engagere dig ved at bidrage med tid eller viden.

© Vinci Foundation 2022